Flyboda

På landet i Lönsboda

Ägg per post

De senaste dagarna har jag skickat iväg en hel del ägg. Det är lite pyssel med det men samtidigt roligt att veta att våra kycklingar är efterfrågade och finns i flera delar av landet. Här tänkte jag visa har jag gör för att förpacka äggen så att de, förhoppningsvis, ska hålla hela vägen till sitt nya hem.

Först slår jag in alla äggen var för sig i toalettpapper så att de fyller upp facken i äggkartongen, ovanpå äggen lägger jag sen ytterligare ett lager papper så att det precis går att stänga lådan (men utan att krossa äggen!).


Snöre runt lådorna.


Jag beställer lådor från posten i storlek L, i en sådan låda packar jag 20 ägg i två 10-packs kartonger. Äggkartongerna slår jag först in i tidningspapper och i botten på lådan lägger jag tidgningspapper. Sen i med kartongerna och tidningspapper på alla sidorna mellan kartongen och lådan.


Silvertejp för öppningarna och sen brukar jag skriva aktas på alla sidor med röd penna, men jag är tveksam till om det gör någon nytta. Tänker att om jag skriver det så har jag i alla fall gjort vad jag kan för att posten ska vara varsamma med lådan.


Lådan får väga max 2 kg men med 20 ägg brukar vikten hamna runt 1,6 kg så det ska klara sig. Äggen jag skickar är max en vecka gamla, men oftast inte mer än ett par dagar. I väntan på att skickas så förvaras de i ett ouppvärmt rum som håller lite svalare än rumstemperatur och äggen vänds tre gånger per dag för att inte torka till.

25 mar 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)