Flyboda

På landet i Lönsboda

Skräp kompost

Sedan 1,5 år så komposterar vi allt matavfall. För det så har vi, enligt konstens alla regler, en riktig kompost. Men det går inte att bara fortsätta fylla och fylla den utan komposten behöver vila innan den kan användas. En behållare räcker alltså inte. Men istället för att köpa en "riktig" varmkompost till, så var vi snåla och tyckte att det räckte med en billigare där vi kunde ha det nästan färdigkomposterade materialet för efterkompostering. För att införskaffa en sådan så provade vi igår Jem&Fix i Älmhult för första gången. Det var nog även för sista gången.

Det började med att komposten var trasig redan när den packades upp men ändå inte värre än att vi försökte sätta ihop den. En kvart senare så höll den någorlunda ihop men med tvivelaktiga fästningar i hörnen (jo, vi gjorde rätt).


Ranglig och skranglig så satte vi den på plats och började flytta över från den befintliga komposten. Pelle öste över lite i taget och jag rörde runt och varvade med spån. När behållaren var fylld till knappt hälften så gav hörnen efter... Jag höll ihop den så bra jag kunde och Pelle fick hämta silvertejp och börja tejpa.

Såhär ser det numera ut i komposthörnan:


Behöver jag säga att vi ångrar vår snålhet?

9 aug 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)