Flyboda

På landet i Lönsboda

Sommartid

Sommartid. Vilken trevlig uppfinning. Detta ljus. Kvällsrundan utan rexlextäcke och pannlampa. En titt hos hönsen för en pratstund utan ficklampa för att hitta dit. Dagsljus fortfarande när man kommer hem från jobbet. Det är konstigt hur ljusstyrda vi i Sverige ändå är, vi borde ju vara vana vid mörker men allt blir så mycket trevligare när det är ljust. Ja, som ni hör så uppskattar jag sommartiden som vi gick över till igår.

I helgen så kom trädgårdsarbetet igång ytterligare. Rabatterna rensades och syrénbusken glesades och klipptes till. Nästa projekt är vår stora jasminbuske som är fantastiskt fin när den blommar men helt hopplöst ovårdad. Tanten som bodde här innan hade troligtvis inte trädgård som sitt stora intresse och det har tagit ett tag att få lite iordning här. Lördagen avslutade jag med att så lite fröer i en av lådorna (man måste ju få ha lite roligt också). Sallad, rädisor, morot och bondbönor. Får se om det blir något eller om jag har varit för optimistisk, det är ju fortfarande en del minusgrader på nätterna. Uppe ur jorden är däremot vitlöken som sattes i höstas.


Två av "extra"tupparna i helgen. Snart får de nog gå vidare till nästa liv för jag behöver deras hönshus till kycklingarna, någon intresserad?

31 mar 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)