Flyboda

På landet i Lönsboda

Tredje och sista rummet

Igår så började vi med det tredje och sista rummet som vi ska göra vid (för nu) - sovrummet. Efter sedvanlig tömning så började vi med golvet. Där ligger samma furugolv som i de andra rummen men här ligger det ovanpå några golvlager och underst så ligger det ett gammalt trägolv. Hur detta golv såg ut ville vi se så vi plockade upp det översta golvet, sågade upp plastmattan och masoniten som låg under, rev ut någon typ av tunn papp som låg emellan och kom då ner till ett undergolv av vanliga brädor. Under dessa brädor låg det gamla golvet men vi kunde se genom några hål i kanterna att det golvet inte var i bra skick så nu får vi lägga tillbaka furugolvet igen. Men vi blev i alla fall av med ett lager plastmatta och masonit.


Efter att golvet hade åkt ut så gick vi på tak och väggar. I taket ligger det en furupanel som är uppspikad med handsmidda lite grövre spikar. Spikarna är ganska fina så de ska behållas som de är men själva taket ska bli vitt. Än så länge är det målat två gånger men det behövs en strykning till innan det är riktigt vitt.


På väggarna började jag pilla lite på en dålig skarv, och den yttersta tapeten satt inte bra så det var bara till att riva ner det som var löst.


Tre andra tapeter gick att se:


Idag är alla skarvar och skavanker spacklade, imorgon påbörjas tapetseringen.

8 jul 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)