Flyboda

På landet i Lönsboda

Utplantering

Nu får det vara tillräckligt varmt för tomaterna att planteras ut i växthuset. Ett tiotal tomatplantor och fyra gurkplantor har jag satt ut idag, men där är fortfarande en hörna kvar. Men - med ett helt gäng plantor kvar och en tom låda i trädgården så satte jag några av de så kallade tåliga/tidiga tomaterna i den med några fönster över. Något borde det väl kunna bli.








Jordgubbarna blommar så fint och så mycket. Rensade igenom landet för andra gången i år, det är den där eländiga kirskålen som letar sig in mitt i plantorna och slingrar sina långa rötter runt plantorna. Innan var där ganska gott om nässlor också men de verka jag ha vunnit över (i alla fall just där).









Sista bilden för ikväll - musselsquash som har planterats ut idag. Det verkar vara en ganska tålig sort, den har vuxit på trots att den har stått ute längs väggen i ett par veckor. Gurkväxter brukar ju vara ganska kinkiga om det blir för få grader. Men eftersom den har klarat sig där så ska den säkert klara sig i jorden också.

22 May 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)