Flyboda

På landet i Lönsboda

Hönshus

Under vårvintern 2013 byggde vi om gårdens ena byggnaden till ett nytt hus till hönsen. Den gamla byggnaden ifråga har tidigare huserat kor på bottenvåningen medan ovanvåningen troligen fungerade som höloft. De senaste 50 åren har det däremot inte gjort mer nytta än som förråd. Efter lite funderingar så kom vi fram till att ena halvan av ovanvåningen nog var enklast att göra om till hönshus.


Steg ett var att riva bort det gamla golvet, som tur var så var de befintliga bjälkarna i okej skick och kunde användas men vi reglade upp lite extra. Som golv använde vi golvspånskivor som "klickas" i varandra.


Innan väggarna reglades upp så satte vi upp ... som skydd för väta utifrån. Nu gjordes också luckorna.


På väggarna användes OSB-skivor med 95 mm isolering bakom.


Som väggar mellan de olika boxarna återanvände vi den tidigare väggen som fanns in till utrymmet. Det är bättre om man kan återvinna gamla material och visst blir det finare!


För att få in ljus behövs fönster. Vi ville inte köpa nya men då vi inte heller ville såga i de befintliga bjälkarna så var de enda fönsterna i lagom storlek som vi hittade utan karm. Och vad får man göra då? Jo, egna karmar (inte att rekommendera!).


Hönshus med havsutsikt! Nåja, dammutsikt i alla fall...


Reden pysslas ihop.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)